– Vi er så glad vi flyttet, her trives vi!

Brit Lydia Jacobsen (70) og Henrik Jacobsen (71) stortrives i Byfjordparken.

Ekteparet Jacobsen flyttet inn i fjor

– Vi hadde egentlig ikke tenkt på å flytte, men da vi så annonsen med de fine leilighetene og den fantastiske utsikten, dro vi på visning. Mandagen etter signerte vi kontrakt. Brit Lydia og Henrik Jacobsen er veldig glade for at de tok den beslutningen da og mener det gjelder å flytte mens en kan klare det.

– Mitt beste råd til alle som trekker på årene og bor i enebolig; flytt i tide, før helsen skranter og dere ikke orker å gjøre det selv, sier Brit og forteller at det har vært som en ny begynnelse å flytte til leilighet. – Nytt og vedlikeholdsfritt er godt for forholdet, det er som å være nyforelsket igjen, ler de to.

Etter at de hadde signerte kontrakten kjente Brit panikken kom. Hva hadde de funnet på? Kom de til å angre, ville de få solgt huset? Da fant Henrik på noe lurt for å ha noe ekstra å glede seg til. Han tok Brit med på et kunstgalleri der de plukket ut et bilde som passer perfekt. De visste akkurat hvor bildet skulle henge. De pakket det inn og gjemte det for familien. – Vi tok bare bildet fram når vi hadde litt tunge stunder. Ingen fikk se det før det ble hengt opp i den nye leiligheten to år senere.

– Vi gledet oss til å vise dem det og vi fikk akkurat den reaksjonen vi håpet på, forteller de to.

– Nytt og vedlikeholdsfritt er godt for forholdet, det er som å være nyforelsket igjen, ler de to.

Brukte god tid

Brit og Henrik bodde fra 1977 i selvbygd enebolig på Våland. Det var en svær jobb å pakke ned et helt hus etter så mange år. Stor plass skulle bli mye mindre plass. – Det var krevende og vi er glade for at vi hadde to år på oss, både med tanke på alt som skulle ryddes, men også for den mentale ryddingen, forteller de to. Da to år var gått var de begge helt klar for å gi slipp på huset på Våland. Det hjalp også godt på at huset ble solgt et halvt år før de skulle flytte og at det gikk godt over takst.

Har aldri angret

– Vi trives kjempegodt i Byfjordparken, koselige naboer med en fin miks av unge og gamle. Det er også godt med parkering i kjelleren, tenk vi kan komme tørrskodd hjem i all slags vær, skryter de to, som også elsker utsikten. Bare det å sitte i stuen og se på cruiseskipene passere om kvelden med alle lysene er en opplevelse, forteller de.

– Det var krevende å flytte og vi er glade for at vi hadde to år på oss,  også for å ha tid til å forberede oss mentalt, forteller de to.

Mer enn nok plass

Det både venner og familie var skeptiske til da paret annonserte at de skulle flytte fra det store huset på Våland. Ville de få plass? Alle har blitt imponert når de har vært på besøk og sett de praktiske og gjennomtenkte løsningene. Når det er selskap eller andre anledninger har paret plass til hele 20 personer rundt spisebordet. Da må det ommøbleres litt, men ikke mer enn at det er gjort på et øyeblikk.

Brit og Henrik har tenkt nøye gjennom interiørløsningene de har valgt. Praktisk og godt med lagringsmuligheter. Barnebarna har fått egen lekekrok og selv om den er mindre enn på Våland, har de funnet seg veldig godt til rette. De sparker ball i gangen, og bruker uteområdet i den nye barnehagen. – Det er givende å ha en barnehage til nærmeste nabo. Mye kjekkere å se på enn næringsbyggene. Jeg er omtrent vokste opp i en barnehage, forteller Brit, moren hennes drev egen barnehage.

Leiligheten har blitt et samlingssted

– Vi bruker flittig den blå promenaden og gleder oss til denne blir ferdig helt bort til leilighetene i Byfjordparken, forteller hun. Foreløpig har de funnet en egen vei, ned til vannet og gjennom et hull i gjerdet … Promenaden bruker de ofte til Konserthuset, og mange av deres venner har hørt ryktene om den fine turen. Dermed blir Brit og Henriks leilighet ofte blir møtepunktet i forkant og etterkant av konserter. – Her treffes vi til mat og vin, vennene vil gå turen med dem, så her har vi både vorspiel og nachspiel, ler Brit.

Interessert? Kontakt en av våre meglere.