En ny bydel tar form i Stavanger Nord

Gli ut på fjorden med kajakken en stille sommermorgen før jobb. Hopp på en bysykkel for en spontan tur på kino. Nyt følelsen av en helt ny leilighet, med alt du trenger rundt deg – i det som akkurat nå er Stavangers kanskje mest spennende bydel.

 

illustrasjonsbilde fra en balkong i en leilighet og leilighetsbygget

Publisert i Boligavisen Eiendomsmegler1 9. mars 2024. Se hele artikkelen her.

Monolitten er den siste av fire boligblokker som bygges i fase 1 i Byfjordparken. 35 leiligheter med ett, to eller tre soverom gir rom for mennesker i ulike livssituasjoner og hverdager.

Fra første­ gangskjøperne og de nyetablerte, til de som er glade for å endelig være ferdige med den store villaen. Det er også mulighet for gunstig Husbankfinansiering.

 

Det er også mulighet for gunstig Husbankfinansiering.

oversiktsbilde kalhammeren i stavanger med bygninger og fjorden

illustrasjonsbilde av boligbygget i omgivelsene.

Morgenkaffe på balkongen

Leilighetene i den sju etasjer høye Monolitten er alle sammen luftige boliger med gode planløsninger, uansett hvilken størrelse eller etasje du velger. Du får 3­stavs eikeparkett på gulvet i oppholdsrommene, kvalitetskjøkken og ­bad fra Sigdal og vannbåren varme som hjelper godt på strømregningen. Alle leilighetene har romslige, private balkonger. I under­ etasjen har du din egen sportsbod, sykkelparkering og til og med kajakkparkering!

Byfjordparken er mangfold, bærekraft og godt nabolag – midt i smørøyet av Stavanger Nord.

Lars Stangeland

Daglig leder , GMC Eiendom

Padeltennis, promenade og planer om shuttelbåt

Stavanger sentrum er ikke langt unna, uansett hvilket transportmiddel du foretrekker. Bussen suser forbi fire ganger i timen – dobbelt så ofte i rushtiden. 

Byfjordparken har selvsagt egen bysykkelstasjon. En godværsdag er det bare hyggelig å spasere den fine turen langs promenaden, ned til Konserthuset, Vågen eller alt det andre som venter i Stavanger sentrum.

profilbilde mann og interiørt illustrasjonbilde fra en stue i solnedgangen

Illustrasjonsbilde stue i en av leilighetene.

Tikken på taket i parken

GMC Eiendom, utbyggeren bak transformasjonen i Byfjordparken, står støtt på skuldre med lang historie i området. GMC har vært en viktig aktør i Stavanger i over 50 år, og har holdt hus der Stavangers nye bydel nå vokser fram. Helt siden arkitektkonkurransen i 2012 har Stangeland og GMC hatt en tydelig plan: Her skal det være godt å leve, godt å bo og det skal være godt å jobbe. Byfjordparken skal ha et mangfold av næring, bolig og opplevelser. I dag finner du Handelshøgskolen

 

BI og Noroff her, sammen med Bankers Pizza og Byfjordparken barnehage (med lekeområde på taket!). Det er også planlagt parker på takene til de nye næringsbyggene som skal bygges her.

en dame som lager salater og fordeler ingrediensene

Byfjordparken setter på mange
måter standarden for grønn byutvikling, og området oppfyller allerede Stavanger kommunes bærekraftsmål for 2030.

Pernille B. Thiis

Eiendomsutvikler og -forvalter, GMC Eiendom

Bærekraftige boliger

Monolitten er tegnet av Ramp, arkitektkontoret som er kjent for å skape bærekraftige kvalitetsløsninger. Bygget er grønt fra grunnmur til tak, bruk av ny teknologi kombinert med bevisst materialvalg gir et mindre karbonavtrykk enn mange andre nye boliger.

 

En betydelig del av oppvarmingen i området skjer ved hjelp av fornybare kilder, og en egen varme­ sentral utnytter varme fra fjorden. I leilighetene er vannbåren varme fra egen energisentral og svane­ merket kjøkken eksempler på gode grønne valg som er tatt for å både oppfylle dine behov og ta ansvar for miljøet.

   

  Fakta om Monolitten

  Boligtype: leilighet

  Pris: fra kr 2 890 000

  Antall ledige boliger: 29 i skrivende stund

  Antall soverom: 1-3

  P-rom: 40-125 kvm

  Forventet ferdigstillelse: 1. kvartal 2026

  Eieform: selveie

  Vil du vite mer om boligene? Ta kontakt med megler.

   

  Leiv Inge Stokka

   

  Eiendomsmegler MNEF

   

  leiv.inge.stokka@em1.no

  952 10 773