17. February 2020

Byfjordparken er et flaggskip innen miljøsatsning – versjon A

Dette er den enkleste formen. Tittel, ingress, bilde og tekst. Og under her så kommer det en ingress av ukjent lengde, men noe blir det vel. Dette formateres som ‘intro’.

BYGGES NÅ: Første næringsbygg i Byfjordparken ligger nydelig til ved Byfjorden. Her flytter NAV Eiganes og Tasta, NAV arbeidslivssenter, samt Eiganes og Tasta helse- og sosialkontor inn neste år.

Det er duket for at Stavanger kan få dekket en mangelvare når startskuddet går for utbygging av mer enn 30.000 sentrumsnære kvadratmeter med næringsareal i Stavanger Nord. Muligheten åpnes fordi NAV og Stavanger kommune forrige uke signerte kontrakt for leie av 6000 m2 kontorlokaler i Byfjordparken.

Det er NAV Eiganes og Tasta, NAV arbeidslivssenter, samt Eiganes og Tasta helse- og sosialkontor som neste år flytter inn i Byfjordparken i Kalhammervigå, Stavanger Nord.

– Vi er kjempestolte av at to så store, seriøse aktører velger oss. Dette betyr at vi i første omgang begynner å bygge det første næringsbygget langs kaikanten, energisentralen, samt den planlagte barnehagen. Dermed er vi i gang med næringsutbyggingen og utviklingen av Byfjordparken går videre slik vi ønsker, sier daglig leder i GMC Eiendom og Byfjordparken, Lars Stangeland. Flere andre aktører har tatt kontakt og ønsker tilbud på næringslokaler etter at kontrakten med NAV og kommunen ble kjent.

Det foregår mye positiv byutvikling i Stavanger Nord om dagen. Nærheten til sentrum og kulturtilbudene i Bjergsted gjør dette området spesielt attraktivt både for boligutbygging og arbeidsplasser. Arbeidet med SR-Banks finanspark er godt i gang og flere utbyggere satser stort nordover fra Bjergsted.

Byfjordparken har en særlig miljøprofil og ENOVA (myndighetenes organ for omlegging av energibruk og energiproduksjon) støtter Byfjordparken med 10,3 millioner kroner på grunn av prosjektets miljøtiltak. Energisentralen vil gi Byfjordparken en fornybar energiandel på mellom opp mot 90%.

Byfjordparken eies av GMC eiendom. GMC holdt tidligere til på tomten som nå bygges ut. To boligbygg på til sammen 50 boliger er allerede bygget, disse er innflyttingsklare i Oktober 2017. Et nytt boligbygg med 22 boliger ble lagt ut for salg 6. mars, hvorav 12 leiligheter allerede er solgt.