Byfjordparken fikk folk tilbake til kontoret

Einar Mæland jobber i det internasjonale selskapet Marsh McLennan – et selskap som blant annet megler forsikringer for næringslivet. Han leder Stavangerkontoret som holder til i Byfjordparken

Enkel vei til Byfjordparken

 

– Mange lurer på hva forsikringsmegling er. Noen tror vi selger forsikringer. Det gjør vi ikke. Vi er et risikoevalueringsselskap og en rådgiver for bedrifter. Vi gir råd om ESG – det vil si miljø- , sosiale og forretningsetiske forhold. Om beskyttelse mot cyberangrep, om hvordan bedriftene kan redusere risiko, og så hjelper vi til med å finne forsikringene de trenger i forhold til virksomheten sin.

– Er ikke dette kunnskap bedriftene sitter med selv?

– Historisk har det vært mye forsikringsfolk i Stavanger, men sentralisering har gjort at mye av kompetansen har forsvunnet til andre virksomheter. Så i dag er det utrolig lite kompetanse på forsikring i Stavanger-regionen. Da vi åpnet kontoret i 2014, hadde vi besøk av flere ledere i ulike forsikringsselskaper, og de påstod at vi sitter på den beste kompetansen innen person- og pensjonsforsikring.

– Kundene våre er gjerne internasjonale eller store norske bedrifter. De er ofte topp 500 på DN-listen, og det er kunder som gjerne har et morselskap i utlandet som trenger hjelp av oss her i Norge. Samtidig er det også store, lokale bedrifter som har datterselskaper i utlandet, og som trenger hjelp til å etablere forsikringsløsninger i landene de opererer i. Vi har et stort spekter med tjenester, og vi hjelper blant annet til med fisjoner og fusjoner.

 

– Hvorfor valgte dere Byfjordparken?

– Marsh har en klar filosofi på at man skal hver i bygg som ESG-kvalifisert. Dessuten var vi tidligere i et bygg hvor vi slet med å få folk tilbake til kontoret etter pandemien.

– Vi var i kontakt med Byfjordparken som har topp moderne lokaler som ser attraktive ut. De har også et miljø som passer små og mellomstore bedrifter. Alt i alt var det så bra ut at vi valgte å skrive kontrakt.

– Etter at vi kom inn, så har det kommet enda flere firma til Byfjordparken som er med på å skape et enda større miljø. Vi har både vårt eget interne miljø pluss at vi er en del av et stort bedriftsmiljø.

 

– Har dere plass til å ekspandere?

– Det er alltid spennende når du starter opp et kontor om bedriften klarer å vokse. Om vi vi blir levedyktige. Det går bra så vi kan fort bli ti-tolv personer i Stavanger. Vi ser at tjenestene våre blir verdsatt i byen vår. Da er det bra å være et sted som Byfjordparken. Her har vi fleksibilitet, og vi får mer plass hvis eller når vi trenger den.

– Her er det dessuten gode sosiale soner med blant annet kaffemaskin. Den blir fort en møteplass hvor man slår av en prat med folk fra andre bedrifter. Vi utveksler erfaringer, hører om hva de holder på med og får og nyttig informasjon om hvordan denne byen egentlig fungerer. Vi spiser sammen i lunsjrestauranten – noe som merkes på vekten til noen av oss! Men det får vi bare leve med.

 

– Hva tenker du om tilgjengeligheten til Byfjordparken?

– Jeg bor på Stokka og bruker sju minutter til jobb. De fleste jobber jo på Forus i dag. Jeg tror nok de bruker forholdsvis mye mer enn sju minutter!

– Når vi nå har vært her i et år, ser vi at folk kommer på jobb. De ser lykkelige ut og de trives. Det er helt avgjørende for å lykkes forretningsmessig. Det er viktig at man gleder seg til å gå på jobb.

 

– Byfjordparken ligger like i sjøkanten. Kommer du til å bade i sommer?

– Vi har mulighetene til å bade. Og skulle det bli 30 grader varmt og vi må kjøle oss ned, så kan det tenkes at jeg hopper uti. Foreløpig nøyer jeg meg med at det er grillfest på uterestauranten i neste uke.