Deilig hjemmebakt brød på 1-2-3

Vår fantastiske lunsjrestaurant laget hjemmebakt brød til lunsjen her om dagen. Vi var så heldige å få oppskriften. Prøv den ut.

Oppskrift:

1,6kg hvetemel

50g gjær

1l vann

45g salt

2ss olivenolje

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen temperert vann, gjær og olivenolje i en kjøkkenmaskin til gjæren er oppløst. Tilsett siktet hvetemel og salt i bollen og elt på medium hastighet i ca 15 minutter, eller til deigen blir elastisk. Hev til dobbelt størrelse, ca 1,5 time.

Ha deigen utover på en lett meldrysset benk. Del opp i ca like størrelser, vi har veid 400g pr baguett. Form emnene til boller og la hvile i ca 10min. Form så bollene til baguetter og legg de over på brett med bakepapir eller olivenolje. La etterheve i ca 30min. 

Snitt brødene, dryss på hvetemel og stek dem på 250g i ca 15min. 

Et lite tips er å kaste inn litt vann nederst i ovnen idet du setter inn baguettene. Pass på! Dampen er varm.

Serveres nystekt med smør.

Håper det smaker!