Leverandør av kritisk infrastruktur rigget for organisk vekst

Christian Bjelland leder Stavanger-avdelingen av IT-selskapet Conscia som holder hus i Byfjordparken. Vi spurte regionsjef Christian Bjelland om hva selskapet driver med.

 

 

– Conscia er Norges ledende kompetansepartner innen Cisco-teknologier. Vår bit av den digitale verdikjeden er de komplekse infrastrukturene. Vi sørger for at kundene får størst mulig utbytte av den nyeste teknologien – fra IT-strategi og bruk av mobile tjenester via sikkerhet og stabile nettverk til automatiserte datasenter og integrasjon med skytjenester.

– Enkelt sagt, så leverer vi kritisk infrastruktur fra A til Å. Alt det du forventer bare skal virke – og som du savner med en gang det ikke gjør det.

 

– Som for eksempel?

– Som for eksempel nettverket på Schiphol-flyplass. Det er jo ganske viktig at disse systemene fungerer som de skal.

– Vi er stolte over kundemassen vår. Den omfatter aktører som for eksempel Oljefondet, DnB, NAV og andre, store offentlige og private aktører. Alle har Kritiske systemer med behov for sikkerhet og stabilitet.

 

– Hva er bakgrunnen til Conscia?

– Selskapet ble startet i Danmark av 3 teknikere, men nå er vi lokalisert i seks land med totalt 900 medarbeidere. I Norge er vi i Oslo – som er hovedkontoret, Trondheim, Tromsø og Stavanger. I alt er vi 70 medarbeidere her til lands, og vi er 6 her i Stavanger. Når det er sagt, så vokser vi stadig og er konstant på utkikk etter flinke folk.

Vi kan godt være langt flere her i løpet av relativt kort tid.

 

– Er det ikke skummelt å tenke vekst i disse usikre tidene?

– Nei, vi har stor tro på Stavanger-regionen. Dette er Norges nest største marked og vi kvaliteten som skal til for å lykkes.

– Conscia er Norges fremste kompetansehus på Cisco-løsninger. Vi er Cisco Gullpartner som betyr vi kan tilby kundene våre markedets beste vilkår og besitter svært høy teknisk kompetanse. Det er med denne solide bakgrunnen vi kan leve opp til kundenes forventninger og skape videre vekst og gode kundeopplevelser.

 

– Hvordan finner dere de rette personene å vokse med?

– Flinke folk ønsker alltid å jobbe sammen med andre flinke folk. Det å være Cisco Gullpartner er ikke bare viktig i forhold til hva vi kan tilby kundene. Det er også viktig for å kunne tiltrekke oss de beste menneskene. Når vi skal ha denne typen mennesker med på laget, er det og viktig å kunne tilby gode arbeidsfasiliteter, noe vi får i Byfjordparken.

 

– På hvilken måte?

– Representative fasiliteter bidrar til å rekruttere flinke folk. Vi skal ha lokaler man kan være stolt av. Kontoer som gjenspeiler våre egne ambisjoner og satsning – både forretningsmessig og menneskelig.

– Det handler om å skape trivsel. Her i Byfjordparken er det stilig og luftig. Vi setter oss i kaffekroken hver dag og nyter utsikten sammen. Vi har en fantastisk lunsjrestaurant, og vi gleder oss å se hva som står på menyen. Vi må aldri glemme verdien av den menneskelige kontakten og å ha det gøy sammen. Også på jobb. Og her i Byfjordparken har vi plass til å vokse organisk over tid.